Beweegprogramma Oncologie

 

Mensen die behandeld zijn voor kanker hebben baat bij het herwinnen en onderhouden van een actieve leefstijl. Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond; het draagt bij aan uw overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. Ook vermindert bewegen het risico op andere chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Bovendien voelt u zich fitter, waardoor uw kwaliteit van leven verbetert!

Het doel van dit beweegprogramma is dat u na deze training zelf voldoende in beweging kunt blijven. Tijdens het trainingsprogramma van drie maanden krijgt u professionele begeleiding van onze Oncologie Fysiotherapeut met ondersteuning van andere collega’s. Het programma is afgesteld op uw doelen en wensen en zal meestal hebben voor het verbeteren van kracht, conditie, balans, weer vertrouwen krijgen in uw lichaam. Er wordt twee keer per week in groepsverband getraind om uw doelen te bereiken. Het programma begint met een aantal testen en aan de hand daarvan wordt uw trainingsschema samengesteld. Na zes weken vindt er een tussenevaluatie plaats. Na drie maanden worden de testen herhaald en vindt de eindevaluatie plaats.

Op verwijzing van de oncoloog, specialistisch verpleegkundige, huisarts of revalidatie-arts kunt u deelnemen aan dit beweegprogramma. De kosten voor dit beweegprogramma worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Hoeveel u vergoed krijgt heeft te maken met welke polis u heeft afgesloten. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Wilt u meer informatie over dit beweegprogramma? Neem gerust contact met ons op.