Leefstijlbegeleiding

 

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat u zich goed voelt in uw eigen lichaam. Daarbij denkt u al snel aan voldoende beweging en gezonde voeding. Ook voldoende slaap en ontspanning zijn erg belangrijk. Leefstijlbegeleiding helpt u door middel van persoonlijk advies over voeding, beweging, slaap en ontspanning. U  leert de achtergronden en oorzaken van ongezonde keuzes in uw leven herkennen in relatie tot fysieke en mentale klachten. Zo kunt u in de toekomst bewuste gezonde keuzes maken die ook nog een keer passen bij uw leefstijl. Dit vergroot de kans aanzienlijk dat u gezonder gaat leven, tot lang na uw laatste coachingsgesprek.

Leefstijlbegeleiding heeft verschillende doelen, zoals gezonder eten, vaker en beter bewegen, slapen en ontspannen. Dat betekent dat ook u kunt profiteren van leefstijlbegeleiding indien u één of meerdere van deze onderdelen van leefstijl wilt veranderen. Denk daarbij aan: fitter voelen, afvallen, advies over voeding, vaker en beter bewegen, beter slapen, minder stress en ontdekken hoe u kunt ontspannen.

 

Leefstijlbegeleiding voor iedereen

Leefstijlbegeleiding dient verschillende doelen en daarom kan iedereen er profijt van hebben. U kunt profiteren van leefstijlbegeleiding als u één van de onderstaande doelen heeft

  • Ik wil een gezonde(re) leefstijl creëren
  • Ik wil afvallen
  • Ik wil advies over mijn voeding
  • Ik wil meer bewegen
  • Ik wil minder fysieke klachten
  • Ik wil energieker zijn
  • Ik wil betere gewoonten creëren
  • Ik wil beter slapen

Onze leefstijlbegeleiding wordt door onze leefstijlbegeleider gegeven,  een geregistreerd als BLCN leefstijlcoach. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt de begeleiding van een leefstijlcoach (deels) vergoed. Kijk in de voorwaarden van uw zorgverzekering of u hiervoor in aanmerking komt. De bijdrage van de zorgverzekeraar kan verschillen per zorgverzekeraar. Voor leefstijlbegeleiding heeft u geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

 

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

De Gecombineerde leefstijlinterventie, afgekort GLI, is een aanpak gericht op het verbeteren van de leefstijl met ondersteuning van een leefstijlcoach. De GLI wordt vergoed door de zorgverzekeraars sinds 1 januari 2019. De Gecombineerde leefstijlinterventie houdt een combinatie van advies en begeleiding/coaching in op het gebied van voeding en eetgewoontes, gezond bewegen, slaap en gedragsverandering die is gericht op het verwerven en behouden van een gezonde leefstijl.

De GLI wordt gegeven door onze leefstijlcoach, een geregistreerd leefstijlcoach bij Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Leefstijlcoaching valt binnen de basisverzekering en wordt de gecombineerde leefstijl interventie (GLI) genoemd. Voor meer informatie over leefstijlcoaching en de GLI, kijkt u op de website van BLCN.

 

Neem contact met ons als u meer informatie wilt over leefstijlbegeleiding, welk vorm van leefstijlbegeleiding bij u past of voor andere vragen. Klik hieronder voor onze contactgegevens.