Valpreventie

 

Wist u dat ruim de helft van de ouderen bezorgd is om te vallen? Hierdoor vermijden ouderen vaak activiteiten die ze leuk vinden, zoals buiten wandelen of op bezoek gaan bij de buren. Deze bezorgdheid om te vallen kan komen doordat u zelf al eens bent gevallen of iemand die u kent heeft zien vallen. U kunt ook bezorgd zijn omdat uw gezondheid wat achteruit is gegaan. Mensen die ouder worden, gaan vaak minder bewegen. Hoe minder u beweegt, hoe minder sterk uw spieren worden.

Bij Fysiotherapie Bruinsma willen wij juist dat u weer meer kunt bewegen en zo uw lichaam in een goede conditie houdt en uw evenwicht verbetert. Dit vermindert weer het risico op vallen. Daarom hebben wij het programma ‘Met vallen en opstaan’ ontwikkeld. In deze training leert u:

  • hoe u de kans op vallen vermindert,
  • hoe u veilig meer kunt gaan bewegen,
  • hoe u aan uw conditie en kracht werkt,
  • hoe u een beter evenwicht krijgt
  • hoe u het best kunt vallen, mocht het toch een keer voorkomen.

Het programma is in klein groepsverband met mensen met die ook graag aan hun gezondheid werken. Samen werkt u aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl met als doel deze leefstijl uiteindelijk zelfstandig te handhaven. Voordat u start met een beweegprogramma krijgt u een intake en onderzoek van uw fysiotherapeut om uw doelen en fitheid duidelijk te krijgen. Vervolgens bepaalt u samen uw beweegdoelen en wordt een passend en persoonlijk beweegprogramma gekozen

Wilt u meer informatie over Fysio Fitness? Neem gerust contact met ons op.