Werkwijze

 

Bij Fysio Bruinsma begrijpen we hoe belangrijk het is om de regie over uw eigen leven te houden. Het is daarom ons doel om u zo goed mogelijk te laten functioneren in de bezigheden waar u van houdt. Wij combineren kwalitatief hoogwaardige zorg met uw wensen en behoeften en kiezen samen de behandeling die het beste bij u past. U kunt de volgende werkwijze verwachten.

 

Aanmelden

Het aanmelden voor een behandelproces kan zowel met als zonder verwijsbrief van een specialist. U hoeft dus niet eerst uw huisarts te raadplegen voordat u een afspraak bij ons maakt.

Indien het niet mogelijk is om naar onze praktijk toe te komen, dan is het mogelijk om een behandeling aan huis te krijgen. Dit kan voorkomen in het geval u geopereerd bent, slecht ter been bent of als gevolg van een chronische aandoening. Onze fysiotherapeuten komen graag bij u aan huis om u te helpen.

Wilt u een afspraak maken? Klik dan hier voor onze contactgegevens.

 

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak, de intake, bespreekt u met uw fysiotherapeut uw klachten en doelstelling. Aanvullend op het vraaggesprek voeren we een onderzoek uit. Op basis van onze bevindingen stellen we samen met u een behandelplan op dat is gericht op uw hulpvraag en persoonlijke doelen.

 

Behandelen en aanleren oefeningen

Tijdens de behandeling maken we gebruik van verschillende behandelmethoden, afhankelijk van uw klachten en wensen. De behandelingen vinden plaats in de behandelruimte of in onze oefenzaal.

In aanvulling op uw behandeling werken wij met huiswerkoefeningen via Physitrack. U kunt deze oefeningen inzien via een app. Nadat u een mail van ons heeft ontvangen, kunt u de Physitrack app gratis downloaden. U kunt online uw oefenprogramma en instructievideo’s van uw oefeningen zien. Bent u niet in staat om via de app te werken? Dan printen we de oefeningen voor u uit en krijgt u ze mee naar huis.

Tussentijds en op het einde van de behandeling, zullen we evalueren of de behandeling en het behandelresultaat naar verwachting verlopen. Wij werken namelijk graag transparant en willen in zicht blijven houden dat uw wensen en behoeften goed in beeld zijn. Zo bereiken we de beste resultaten.

 

Zelf trainen

Bent u klachtenvrij? Fantastisch! Graag houden we dit zo. Daarvoor is het belangrijk om actief te blijven. U kunt bij ons terecht voor een beweegprogramma op maat. Tijdens het bewegen wordt u begeleid door een van onze fysiotherapeuten die op de hoogte is van uw behandeltraject en uw doelen voor de toekomst. Zo zorgen wij er samen voor dat u de regie over uw eigen leven houdt.